Book online
98 18 63 44

Klargøring til syn af din bil

Er det blevet tid til, at din bil skal til syn? Så kan du med fordel tage den forbi os til en klargøring til syn, så du undgår, at din bil skal omsynes efterfølgende. ​

Hos Bilens Værksted kan vi sørge for, at din bil bliver gjort klar til at kunne gennemgå syn allerede første gang, og på den måde slipper du for besværet og for at bruge ekstra tid ved at få din bil igennem et omsyn.

Ved at benytte dig af vores klargøring til syn kan du være sikker på, at vi gennemgår din bil grundigt, så vi kan udbedre eventuelle fejl og mangler, inden du skal have din bil til syn. På den måde er der store chancer for, at bilen bliver godkendt første gang.

Vores værksted er beliggende i Aalborg, og den er derfor let tilgængelig, uanset om du kommer fra Nørresundby, Svenstrup eller andre omkringliggende områder.

Vi tilbyder klargøring til syn af alle biltyper og bilmærker, og vi er et godkendt Autopartner-værksted. Derudover er vi også medlem af brancheorganisationen Dansk Bilbrancheråd. Din bil er med andre ord i trygge hænder hos os.

Vi sørger for en grundig klargøring af din bil til syn

Har du fået en indkaldelse til syn af din bil, og vælger du at lade os stå for klargøringen af din bil, søger vi for at finde alt det, der vil kunne give dig problemer i forhold til at få bilen godkendt.

Vi sørger for at gennemgå hele dit køretøj for alle bærende dele, og herefter udarbejder vi gerne et uforpligtende tilbud på eventuelle reparationer eller udbedringer, som vi vil anbefale dig som følge af vores serviceeftersyn. Det er selvfølgelig i sidste ende helt op til dig selv, om du ønsker at tage imod vores tilbud, og hvor meget du ønsker at få udbedret.

Reglerne for periodisk bilsyn

Et periodisk syn af en bil er lovpligtigt, og det skal ifølge reglerne foretages regelmæssigt. Hvornår bilen skal til syn afhænger dog af dit konkrete køretøj, og derfor vil du altid få en indkaldelse, når det er ved at være tid.

En almindelig personbil skal som udgangspunkt til det periodiske syn fire år efter den første indregistrering, og efterfølgende skal den til syn hvert andet år.

Selve synet foretages af en særlig synshal, der kontrollerer, at dit køretøj er i hensigtsmæssig stand og lever op til de tekniske regler. Det vil blive kontrolleret for fejl og mangler, der kan påvirke din og andres sikkerhed samt miljøet.

Det indebærer blandt andet en kontrol af bilens:

  • ​Bremser
  • ​Dæk
  • ​Styreapparat
  • Reflekser
  • ​Bærende dele
  • Lygter
  • Røgudledning
  • Kulilteudledning
  • Støjudledning

Herefter bliver synet afsluttet med en synsrapport, der kan indeholde fire forskellige resultater; en godkendelse, en betinget godkendelse, en godkendelse efter omsyn eller en ikke-godkendelse. Fordi det periodiske syn er lovpligtigt, indebærer det en overtrædelse af loven, hvis du ikke sørger for at få synet din bil inden for den gældende synsfrist, der fremgår af din indkaldelse. I så fald vil du modtage en bøde på 2.000 kr.

Det er som udgangspunkt heller ikke muligt at få udsat fristen for synet, medmindre der er tale om nogle ganske særlige tilfælde. Det kan for eksempel være, hvis du kan dokumentere, at din bil er blevet stjålet, og i så fald skal dette gøres inden den gældende frist for synet.

Hvad koster klargøring til syn?

Vores priser for klargøring til syn afhænger blandt andet af, hvilken stand din bil er i, og hvad der eventuelt skal til for, at den kan blive godkendt ved et bilsyn. Typisk kan det dog som regel altid godt svare sig at bestille tid til klargøring til syn, da det bliver dyrere for dig, hvis din bil skal til omsyn, og i så fald vil du alligevel skulle betale for de nødvendige reparationer eller udbedringer.

Mange vælger derfor at få foretaget en klargøring til syn samtidig med et almindeligt serviceeftersyn, så de ikke behøver at aflevere deres bil hos os af flere omgange.

Kontakt os og hør mere eller bestil en tid til synsklargøring hos os

Vi står altid klar med råd og vejledning, hvis du skulle have nogle spørgsmål omkring vores arbejde eller reglerne for det periodiske syn af køretøjer. Vi hører også meget gerne fra dig, hvis du kunne tænke dig at høre mere om, hvad vi kan tilbyde, eller hvis du ønsker at indhente en pris på klargøring til syn.

Du kan med fordel ringe til os på telefon telefon 98 18 63 44 eller ved at sende os en e-mail på bilens.vaerksted@gmail.com, hvis du vil høre mere om, hvad vi tilbyder, eller hvis du kunne tænke dig en pris på klargøring til bilsyn.